Referenser

Hem » Referenser

Så här tycker våra kunder…

Privatperson – Marie-Louise Alm

”Hej Igen!
Tack för en helt underbar produkt som verkligen räddat mig från att flytta från min sambo och huset han har här i Köping / Västmanland. Nu har jag haft min Biozone i flera år och det är helt fantastiskt. Jag flyttade in hos min sambo i ett hus här i Köping 2010. Jag tyckte då att det luktade instängt i huset men min sambo vägrade inse problemet eftersom han levt i denna miljö så länge och vant sig vid den sjuka lukten. Det var vid ett tillfälle som jag själv insåg hur illa det var då jag var hembjuden till väninnan en kväll. Där i hennes lägenhet kände jag hur min kofta luktade och jag greps av en fullständig panik som inte går att föreställa sig. Jag viste inte vad jag skulle ta mig till och tänkte att jag var helt enkelt tvingad att flytta ut. Jag trodde ärligt talat inte att det fanns någon annan lösning. När jag började tänka på att dessa illa luktande sporer fanns på mig och i mitt hår brast det nästan totalt. Därpå började jag googla och googla medan mina kläder mest hängde ute på balkongen och jag vet inte hur mycket ättika jag konsumerade under den här tiden, vi höll fullständigt på att frysa ihjäl av all min vädring och el räkningarna steg i höjden. Jag var så arg på min sambo som ingenting fattade och hur farlig den här miljön kunde bli i längden.

Det var riktigt otäckt, och efter ett tag hittade jag den här Biozone lampan och började läsa informationen men tyckte att det lät för bra för att vara sant.Jag vågade verkligen inte hoppas och skeptisk tänkte jag att det nog inte är möjligt att en lampa kan rädda situationen.Idag är det en så stor skillnad och lukten är helt borta, källan finns ju kvar och det är ett badrum som jag tjatar om att min sambo måste ta tag i och han har börjat inse fakta, men han är ju bara man! ;)”

Hälsningar,
Marie-Louise Alm

Centro de Serviço Social – Lucinda Anino dos Santos, Lagos, Portugal

”Kära vänner,
Det är med stor tillfredsställelse som jag nu tar kontakt med Er.
Jag vill tacka Er än en gång för Er tillgänglighet och vilja att hjälpa vår institution, men också för att delge er vikten av hur den utrustning som donerats av Er har förbättrat luftkvaliteten i våra rum och därav gett ett större välbefinnande för våra barn. Konstaterar en betydande förbättring, med en enorm minskning av unken lukt som orsakas av luftfuktigheten i våra byggnader i det regnigaste dagarna, m.a.o dem ger resultat fullt ut.
Så återigen skicka jag ett mycket stort tack för Er generositet till CASLAS och visar i och med detta vår fortsatta mottaglighet för Era donationer och Er solidaritet.”

João Bravo
Centro de Serviço Social, Lagos, Portugal

Ann Gardner – Röklukt

”Jag köpte en BioZone apparat under sommaren 2012 för att ta bort röklukt. Apparaten visade sig göra det också. Vad jag inte visste när jag köpte den var att den även ger negativa joner. Trots att jag är psykiatriker och har patienter med årstidsbunden depression visste jag inte att behandling med negativa joner för sådana tillstånd anses bevisad. Den nämns i en rapport från Statens beredning för medicinsk utvärdering 2007 (Ljusterapi vid depression samt övrig behandling av årstidsbunden depression https://www.sbu.se/sv/Publicerat/Gul/Ljusterapi-vid-depression-samt-ovrig-behandling-av-arstidsbunden-depression). I augusti 2012 publicerades ytterligare en forskningsartikel i ämnet som visade effekt (Harmer et al. Negative ion treatment increases positive emotional processing in seasonal affective disorder. Psychol. Med 2012;42(8):1605-12; https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22152099). När jag hade varit borta en vecka från hemmet och Biozone apparaten stått på lägsta fläkthastighet upptäckte jag att det inte luktade instängt alls som det brukar utan luften var fräsch – mycket fräschare än utomhus. Så jag är mycket nöjd.”

Ann Gardner
Legitimerad läkare, medicine doktor

Karlstad Kommun

”Man är mycket nöjda med BioZones produkter ute i verksamheterna. Fungerar utmärkt för att bättra upp rumsluften vid störande lukter.”

Ulf Mårtensson

PartnerGruppen

”Hej! Era produkter funkar kanon! Vi har köpt 2 st BioZone 45 tidigare. Nu vill ha en BioZone 90.”

Partnergruppen Norra Vram
Jonas Wictor, fastighetsskötare

Härnögårdens Äldreboende – Obehaglig doft

”Vi hade en obehaglig doft på avdelning 3, demensavdelningen, här på Härnögården. Det var mycket torr luft och ögonen kliade på personal och patienter, pga. dålig ventilation. Efter en vecka med BioZone märkte vi skillnaden. Vi behöver inte vädra lika ofta. En astmapatient har blivit bättre. Personalen mår bättre. Andra avdelningar, t ex avd 4 och 5 har lånat våra luftrenare från BioZone för att testa och vill nu ha egna enheter.”

Härnögårdens Äldreboende
Ahmed, avdelning 3

Centrallaserettet i Västerås – Problem med lukt från avloppsledning

Köpte en AC-D 30 av i okt 2010. De är jättenöjda och använder den som saneringsenhet när lukter uppstår här och där. De köpte först för att de hade problem med lukt från en avloppsledning i ett angränsande rum. Enheten tog bort lukten på en vecka.

Centrallaserettet i Västerås
Efter samtal med Hans Bäckström

Al-maarif Skola i Malmö

”Hej och tack för ren och fräsch luft!”

Al-maarif Skola i Malmö
Susanna Baross

Uddevalla Energi, Nya sopförbränningsanläggningen – Lukt från sopintaget

”I vår sopförbränningsanläggning läcker lukt ut i entrén och i vissa korridorer. Vi har haft svårt att hitta den egentliga orsaken och att lösa problemet. Vi kontaktade BioZone som efter en genomgång installerade 2 st AC-D30 i entrén. Detta löste problemet med dålig lukt direkt och vi är mycket nöjda!”

Uddevalla Kraft AB
Robert Sandin, Fastighetstekniker

UFS AB, Uppsala – Brandrök

”Vi använder ofta BioZones produkter vid sanering av brandrökskada med mycket bra resultat. BioZone fungerar också mycket bra mot cigarettrök och mögellukt efter fuktskada”.

UFS AB Uppsala
Dick Grip

TetraPak, Lund – Svartmögel i kylrum

”Jag pratade nyss med Lars Wahlberg på TetraPak i Lund angåendederas installation av AC-D30 i deras kylrum. Lars var nästan mer nöjd än jag vågade hoppas. Problemet med svartmögel var helt borta ännu efter ca: 13 månader”.

Installation i kylrum på TetraPak i Lund

SSP – Dålig lukt i soprum

”Vi löste problemet med dålig lukt i soprummet på Stockholms central med BioZone´s enheter. Dessutom kunde vi koppla bort kylaggregatet som drog massor med energi. BioZone drar bara ca: 20W”

SSP
Björn Lindström

Swedavia – Dålig lukt på toaletter

”BioZone tog effektivt bort lukten av urin på toaletter. Trots frekvent städning löste vi inte detta problem tidigare”

Swedavia (fd Luftfartsverket)
Lars-Åke Pettersson

Gröna Lund/ISS – Dålig lukt på toaletter

”Den ingrodda lukten av urin var mycket svår att städa bort. Efter installation av BioZone AirCare30 blev innemiljön mycket frächare”.

Gröna Lund
Daniel Wohlin

Bostadsrättsföreningen Promenaden i Falun – Cigarettrök

”Vår Biozone håller lukten borta i trapphuset. Vi hade problem med att röklukt sipprade ut i trapphuset från en rökande hyresgäst. Det fungerar väldigt bra!”


BRF Promenaden, Falun
Jan Berg, ordförande

S.Ljungar Åkeri – Lukt från gödsel

”Vi köpte först en Biozone för en förarhytt till en lastbil som har animalietransporter. Renaren tar bort all lukt från gödsel, blod och kadaverrester som kommer in i bilen vid lastning och lossning. Nu har vi Biozone i tre bilar och alla chaufförer är jättenöjda. Förutom animalietransporter kör vi avfall och sopor. Förr satt en lukt kvar i bilens klädsel i två veckor efter en transport av t ex höns. Nu försvinner lukten på en timme med Biozone i bilen.”

S.Ljungar Åkeri
Christoffer Ljungar

ATG Hästklinik, Skara – Stoppa bakteriespridning

”Vi har köpt en PowerZone luftrenare som vi använder när vi misstänker att vi fått in ett smittsamt fall. Vi renar efter undersökningen både mekaniskt och med Biozone genom att låta vår PowerZone gå under natten efter undersökningen/behandlingen av hästen. Vi ville ha något som ytterligare reducerade smittrisken efter vår mekaniska rening. Innan vi köpte luftrenaren gjorde vi en egen test. Vi tog två kulturplattor som vi infekterade. En platta fick stå framför luftrenaren från Biozone och den andra för sig själv. I plattan nära Biozone växte ingenting, medan i den andra växte mycket bakterier. Vi har också använt Biozone i kylrummet där vi förvarar avlivade hästar, för att få bukt med lukterna. Det har fungerat bra! Vi använder också renaren när vi haft föl som kommit till oss med diarré.”

ATG:s Hästklinik i Skara
Björn Beckman

GI Miljö AB – Cigarettrök

”Jag är återförsäljare för Biozone och sålde en Biozone 45 till Krylbo Skola. De använder den i ett litet rökrum och tycker att det fungerar klockrent. De rekommenderade sin grannskola att köpa en, vilket de också gjorde.”

GI Miljö AB
Jan-Erik Karlsson

Dalkia – Mögellukt

”Vi har en Biozone kontinuerligt på plats på ett dagis som fick en vattenskada och drabbades av fukt och mögel. Det fungerar utmärkt! En annan Biozone luftrenare har vi placerat i källaren på ett 1600-tals hus på Drottninggatan i Stockholm för att ta bort unken källarlukt.”

Dalkia
Bengt Nilsson

Heathrow Airport -Terminal 3 – Dålig lukt på toalett

”Despite a rigorous constant cleaning regime and various fragrance units in each facility we were unable to resolve the odor problems experienced, due to the very high volume of people utilizing our washrooms (up to 35,000 per day). After a visit from the BioZone representative my client agreed to have their Aircare units installed on a 30-day trial basis and in conjunction with my clients we selected ten washrooms in Terminal 3. After the Aircare units had been running for a suitable period we arranged an inspection of the washroom facilities, in every case the units have worked effectively, removing the persistent odor problem and creating pleasant washroom air. When a washroom facility with the Aircare units is compared to another washroom facility in Terminal 3 the difference is obvious and highlights how effective these units have been. I am pleased with the results and convinced the Aircare units provide a healthier environment for the cleaning staff and public alike.”

ISS Facility Services, Heathrow Airport
Rob Woodford, Operations Support Manager

MITIE Cleaning & Support Services Limited

MITIE Cleaning and Support Services are one of the largest national contracts cleaning company operating in all sectors of the daily cleaning market place. They have many household named companies listed as their clients and many high profile companies and buildings in the City of London.

“As the contract manager for one of the largest banking companies based in Docklands I was first introduced to the BioZone Aircare system when we had a severe problem with odors in the client’s toilet facilities. We had tried many chemical products to alleviate the problem but none were effective long term. My staffs were washing the floor every half hour to keep the odors to a minimum. The basic problem was urine seeping though grouting in the floor tiles into a wooden base floor which then permeated throughout the room. My client agreed to allow an Aircare unit to be put into one of the toilet areas and left over the weekend. We were amazed to walk into the area on the Monday morning and not smell anything other than fresh air. This convinced my client that, apart from removing the odor problem, these machines really do kill the bacteria that produce the odor at source. I have been really pleased with the results. As well as having healthy washrooms again these machines have helped us in maintaining the contract with our client.”


MITIE Cleaning & Support Services Limited, London
James Abbott, Contract Manager

Lindström OY

Lindström is a global B to B partner that improves its customers image with textiles and cleanliness services. It is the market leader in Finland and one of the leading European textile rental companies. Lindström operates in fourteen European countries and employs 1 700 persons. It provides work wear, protective equipment, carpet, hygiene, restaurant, and textile services. Lindström provides services to restaurants, gas stations, hotels, offices and factories.

“Majority of our customers has had an odor and bacteria related problems. In the past, we have tried to solve these problems with perfumes and chemical solutions. However, we noticed that this only covered the actual problems. Thanks to our collaboration with BioZone, we have now eliminated our customers’ odor problems with the BioZone equipment and received a lot of positive feedback from our customers. We do not cover customers’ problems anymore – we solve them.“

Lindström have gained an added value increased user satisfaction, better air quality, low maintenance cost, fast and easy maintenance Added value for Lindström’s customers are increased user satisfaction, better air quality, decreased employee absenteeism due to illnesses (cleaner toilets reduce infections)and more satisfied customers create a potential for sales increase


Lindström Oy
Juha Koikkalainen, Product Manager

Bostadsrättsföreningen Sadelmakaren, Riksbyggen i Borlänge – Soprum

Bostadsrättsföreningen Sadelmakaren, Riksbyggen i Borlänge, säkrar sina 17 soprum från lukt och bakterier med BioZone. Bostadsrättsföreningen Sadelmakaren i Borlänge har som huvudmålsättning att ligga i främsta ledet för att kunna erbjuda en hög boendestandard, fin yttre miljö, trivsel, omhändertagande samt god tillgång till service, kommunikationer och säkerhet.

”Vi är en av de yngre föreningarna i Borlänge. Området byggdes av Riksbyggen 1991 – 1993. På Bo-mässan fick vi pris för arkitektur, skönhet och yttre miljö. Vårt område har modernast tänkbara bredbandsanläggning baserad på fiberteknik och med egna servrar. Vi har sedan tre år använt oss av BioZone´s produkter för bakterie- och luktkontroll i våra soprum. Om en enhet i ett soprum skulle sluta fungera så märks skillnaden direkt, vilket ju är ett bra bevis på att BioZones produkter verkligen fungerar.”

BRF Sadelmakaren, Riksbyggen Borlänge
Jan Karlsson, Ordförande

Bostadsrättsföreningen Trasten i Norrköping – Soprum

”Så fräscht det blev i våra soprum och i hela källargången.”

BRF, Trasten
Lars Pernes, vice ordförande

ICA – pant/returstationer

”Butiken hade problem med lukt och flugor vid pantstationen. Efter recond, radarbehandling och sedan installation av BioZone fick vi en kraftig minskning av flugor. Det luktar mindre nu också. Vi är väldigt nöjda.”
ICA Supermarket, Ekersgatan, Örebro

”Butiken hade problem med lukt och flugor vid pantstationen. Efter installation av BioZone är både flugorna och lukten borta. Vi är nöjda.”
ICA Supermarket, Skåre, Karlstad

”Butiken hade problem med lukt och flugor vid pantstationen. Efter installation av BioZone är lukten helt borta och flugorna har minskat drastiskt. Vi är nöjda.”
ICA Supermarket, Storgatan, Forshaga

”Butiken hade problem med flugor vid pantstationen. Efter installation av BioZone är alla flugor borta. Vi är mycket nöjda. Till och med fruktavdelningen är ren från flugor numera.”
ICA Kniven, Apoteksvägen, Knivsta

”Butiken hade problem med flugor och dålig lukt i returrummet, som är en liten tillbyggnad där solen ligger på. Efter installation av BioZone är lukten borta och nästan alla flugor. En BioZone skulle man ha hemma i källaren.”
ICA Supermarket Kronan, Mellerud

Stratec i Göteborg – Dålig luft

”Vi blev toknöjda med renaren till kontoret så vi köpte fler till vår paintball-anläggning. Det har blivit en markant förbättring av luften och vi är väldigt nöjda.”

Henrik

Meeris Hälsotrim – Dålig lukt

”BioZone är jättebra! De liniment jag använder vid massage luktar absolut inte lika starkt längre. Det känns dessutom alltid ny vädrat i behandlings rummet.”

Meeri Bodelid

Adi Shakti Kundalinyogacenter – Dålig luft

”Luften i min yogalokal känns betydligt fräschare och renare. En kvinna som är astmatiker har kunnat börja träna hos mig igen utan problem. Eftersom ventilationen i lokalen är dålig upplevde hon tidigare problem vid träningen.”

Maja Tellegård

Skandinavisk Yoga och Meditationsskola

”Luften blev märkbart bättre i den källarlokalen där jag ställde luftrenaren. När luftrenaren hade varit på cirka en vecka tog jag till och med ett extra djupt andetag när jag kom in i rummet, för luften kändes så frisk. Och jag tänkte, är ytterdörren öppen? Men det var den inte.”

Mira, Stockholm

Monkeypoints Katteri

”BioZone fungerar KANONBRA, faktiskt över mina förväntningar.”

Carina

Katthjälpen Malmö – Dålig luft

”Hej! Vill berätta att luften inne på katthemmet är mkt bättre.”

Anki

Skara Väveri – stoppad mögellukt och tillväxt

”Har bara använt den i 3 månader, med kanonbra resultat. Räddade en massa värden i garn, som börjat lukta eftersom Stellan hade ställt in en gräsklippare i rummet, med gräs som började mögla. BioZone räddade dem – stor lättnad!”

Skara Väveri

Privatperson – Mögel

”Vår dotter är överkänslig mot mögel och ”dålig” inomhusmiljö. När vi installerade en BioZone i hennes rum blev det en succé. Hon blev helt symptomfri! Vi har efter det köpt fler enheter av BioZone.”

Familjen Östholm i Falkenberg

Privatperson – Mögel och mögellukt

”Jag kan varmt rekommendera BioZone, speciellt för mögelkänsliga personer.Min man arbetar på en arbetsplats där de har problem med mögel. Förr fick vi mestadels bo isär eftersom jag blev dålig av mögellukten. Nu kan han komma hem utan problem eftersom vår BioZone tar bort de mögelsporer han ofrivilligt drar med sig hem. Han har också en BioZone i bilen. Vi har också en Biozone i förrådet i källare, vilket jag är mycket glad för, eftersom det blev översvämning och med det risk för mögelskador. Jag kommer aldrig att sluta använda BioZone.”

Karin, Skellefteå

Privatperson – Röksanering och mögelsanering

”Efter att ha kört luftrenaren under en månads tid lite drygt vill jag meddela att jag är fullkomligt nöjd. Den tog bort röklukt ur vår källare pga. förstoppad skorsten på 2 dagar.Just nu renar den luft i ett rum där vi hittade lite mögelangrepp som vi sanerat bort.”

Johan, Bjärred

Privatperson – Dålig luft (astma)

”Tack vare min BioZone har jag sovit flera nätter i rad utan att drabbas av astmaanfall!”

Ulrika, Kyrkby

Privatperson – Dålig luft

”Nu står luftrenaren sedan igår kväll i tvättstugan, där jag har mina två hankatter. SUVERÄNT är ordet som bäst beskriver hur den funkar. Det luktar ny vädrat!”

Marianne

Privatperson – Allergi, bl a mot byggdamm

”Min dotter (Emma) har nu haft sin luftrenare under en tid och har bara positivt att säga.
Vill gärna berätta om hennes upplevelser. Man ska ju inte bara höra av sig när man är missnöjd. Emma är mycket allergisk och bland annat mot byggdamm. Hon jobbar med kläder och bland annat
vid öppningar av butiker. Detta har blivit ett problem då det ofta finns mycket damm i lokalerna.
Tog sin apparat med till jobbet för att underlätta för sig och det har fungerat mycket bra. Ytorna är ju betydligt större än 45 kvadratmeter men hon har haft den i sin närhet. Många av hennes arbetskamrater har också fått god hjälp av den. Några arbetskamrater hade jobbat dagen innan Emma kom dit och hade sin maskin med. Dom märkte en otrolig skillnad.”

Lise-Lotte, Sjöbo

Privatperson – Tacksam för god service

”Hejsan!!!
Öj Öj vilken service ni ger mig!!!! :-), när ni påminner om lampbyte.
Tänkte i måndags att jag måste nog beställa en ny !!!
Ja tack, skicka gärna en ny till mig!!
Jag har haft min utlånad några månader till rökigt miljö…filtret var helt brunt !!!! Jag skruvade loss det och tvättade det…men Öj som den fungerat bra!!”

Hälsningar från Lisbeth

Privatperson – Allergi mot bl a byggdamm

”Min dotter ( Emma) har nu haft sin luftrenare under en tid och har bara positivt att säga. Vill gärna berätta om hennes upplevelser. Man ska ju inte bara höra av sig när man är missnöjd. Emma är mycket allergisk och bland annat mot byggdamm. Hon jobbar med kläder och bland annat vid öppningar av butiker. Detta har blivit ett problem då det ofta finns mycket damm i lokalerna. Tog sin apparat med till jobbet för att underlätta för sig och det har fungerat mycket bra. Ytorna är ju betydligt större än 45 kvadratmeter men hon har haft den i sin närhet. Många av hennes arbetskamrater har också fått god hjälp av den. Några arbetskamrater hade jobbat dagen innan Emma kom dit och hade sin maskin med. Dom märkte en otrolig skillnad.”

Lise-Lotte, Sjöbo

Privatperson – Tack för en bra produkt

”Hej!
Jag är supernöjd med min luftrenare!!! Tack för en bra produkt”

Med vänlig hälsning, Eva Kjelleström

Privatperson – Luftrenarna har verkligen gjort skillnad

”Kan passa på att berätta att luftrenarna verkligen gjort skillnad. Bland det bästa vi gjort :-)”
Hälsningar, Hans Gillsbro

Det finns inga produkter