Luftrenare toalett

BioZone används på offentliga toaletter för att kontinuerligt garantera en verklig hygienkontroll.
Bakterier tillåts inte växa okontrollerat vilket gör att dåliga lukter inte uppstår när du använder en luftrenare för toalett.

Luftrenare toalett

På toaletter med många besökare sprids dåliga lukter snabbt när bakterier får fäste i fogar och andra trånga utrymmen. Toasnusket i skolor är viktigt att ta på allvar. BioZone AirCare, luftrenare toalett, stoppar effektivt bakterietillväxt och förhindrar dålig lukt.

AirCare är installerat i toaletter på Arlanda, Gröna Lund, Liseberg, Rasta vägkrogar mm.

Luftrenare toalett

Lukt och bakterier – Ett stort problem på offentliga toaletter.

Rädsla för dålig lukt, smuts och bakterier i offentliga toaletter gör att många inte vill använda offentliga toaletter. Hotell, restauranger och andra offentliga utrymmen riskerar också att få en stämpel av ”ofräschet”. Det visar en undersökning som Ifö, ett varumärke inom badrumskoncernen Geberit, låtit göra. Över 60 procent av svenskarna uppger att de känner sig oroliga över bakterier i offentliga miljöer och var tredje svensk över toaletthygienen på sin egen arbetsplats.

Svenskarna är som allra mest oroliga för bakterier och orenheter på toaletter i offentliga miljöer (62 procent). Därefter restauranger och caféer (50 procent), tätt följt av köpcentrum (48 procent) och på arbetsplatsen (37 procent).

När du spolar sprutar toaletten ut bakterier

Varje gång du spolar sprider en toalett eller urinoar ut ungefär en miljon bajs- och kissbakterier. Bakterier som sprider sig långt, landar på golvet och säter sig i kakelfogar och andra skrymslen.

Några är så små att de blir hängande i luften i flera timmar. Bakterierna kan sprida sig så långt som sex meter från toaletten. Det är svårt att hinna med att städa bort dessa bakterier som snabbt växer och skapar dålig lukt i toaletten. Lösningen är BioZone luftrenare toalett.

När du sedan går ut från toaletten och har tvättat händerna slarvigt fortsätter du sprida bakterierna. Så snart du tar i något eller någon fortsätter spridningen.

Bakterierna överlever i veckor och skapar dålig lukt och smitta

Toaletten är en riktig bakteriehärd. I ett enda gram avföring finns hundratusen miljoner bakterier. Bakterierna kan dessutom överleva i flera veckor tack vare den fuktiga miljön i toalettstolen. Även om du spolar flera gånger kommer ungefär en miljon bakterier att överleva till nästa spolning.

BioZone’s luftrenare toalett hygiensystem löser problem med bakterier och dålig lukt

Att hålla rent och fräscht på toaletter är viktigt för det intryck man vill förmedla. När man spolar en toalett eller en urinoar frigörs stora mängder luftburna droppar som innehåller mikroorganismer som kan täcka alla ytor i en toalett.

UV-ljusets speciella våglängder reagerar med en katalysator (aluminiumdioxid) och skapar av gaserna i syret och vattnet i luften en renande plasma som dödar bakterier, virus, mögelsporer och reducerar VOC (flyktiga kemiska gaser) samt neutraliserar dåliga lukter.

Plasman, dvs den ultrarena luften, blåses sedan tillbaka ut i rummet där den söker upp och förintar skadliga föroreningar (på molekylnivå) i alla vrår.


Jämfört med passiva luftreningssystem, som filtrerar bort smittämnen och föroreningar med hjälp av ett filter, är luftreningssystem baserade på plasmateknologi mycket effektivare när man vill rena luften i ett helt rum eller stillastående luft som man inte får genom ett filter.

Dessutom fungerar luftreningssystem som är baserade på plasmateknologin kontinuerligt eftersom de inte blir tilltäppta av smuts och inte kräver byte eller rengöring av några filter. Detta är miljövänliga produkter som använder sig av syre- och vattenmolekyler i luften.

BioZone Aircare – luftrenare toalett

BioZone AirCare ansluts till 220V men transformeras ned till 12V vilket ger hög säkerhet och låg driftskostnad. Kan skruvas fast på väggen eller i tak.

BioZone AirCare kräver inte mycket underhåll. Vid kontinuerlig drift byts UV-lampan ut efter ca: 1 år.

BioZone AirCare installeras i soprum och ersätter effektivt kyla till en bråkdel av kostnaden. BioZone AirCare installeras i krypgrund eller på vind och förintar mögelsporer och förhindrar effektivt ny mögel-tillväxt. BioZone AirCare installeras på offentliga toaletter med problem med odörer.

Kontakta oss

Vi svarar gärna på dina funderingar
Basic PR - Luftrening från Biozone- Ren luft överallt

Skydda dig mot Corona-viruset

Biozone´s produkter dödar effektivt Corona-viruset och eliminerar andra skadliga, luftburna ämnen.

Läs om forskningsresultatet här